e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Φωνή αγωνίας των Αιμοκαθαιρομένων της Ζακύνθου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  

Στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, που μαστίζει κυρίως τη χώρα μας, αποφασίστηκε ως μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων η περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων.

Έτσι, αναφορικά με το Νοσοκομείο του νησιού μας, δόθηκε η εντολή για μείωση των κλινών απο 160 σε 70, πράγμα που αυτόματα επιφέρει μείωση στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Με τις μειώσεις αυτές είναι ορατός ο κίνδυνος να μην είναι λειτουργική η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και οι νεφροπαθείς ασθενείς να υπόκεινται στην ταλαιπωρία κάθε δύο ημέρες να πρέπει να ταξιδεύουν έως την Πάτρα, για να υποβληθούν στη θεραπεία τους.                   

Εν έτει 2011, όταν γειτονικές χώρες έχουν μηχανήματα αιμοκάθαρσης ακόμα και σε κρουαζιερόπλοια, εδώ στην Ελλάδα χάνεται κάθε έννοια της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός: 

* Αληθεύουν οι φήμες περί κλεισίματος του Νοσοκομείου και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας; 

* Αληθεύουν οι φήμες, που θέλουν το νέο Νοσοκομείο να πωλείται σε ιδιώτες πριν ακόμα λειτουργήσει;

Οι ασθενείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου απαιτούν το ελάχιστο: Να μπορούν να υποβάλλονται στη θεραπεία τους στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: