e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά 2015 στη Φανερωμένη Μπανάτου






















































































Με χαμόγελα αισιοδοξίας συναχτήκαμε ευχαριστιακά σήμερα, 1η του Νέους Έτους 2015, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, για την Εορτή της Περιτομής του Κυρίου, την μνήμη του Αγίου Βασιλείου και την κοπή της παραδοσιακής ζακυνθινής Κουλούρας, προς τιμήν των Ιεροψαλτών και Χορωδών της Ενορίας μας! 

Με τον Εφημέριό μας συλλειτούργησε ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Γουσέτης, Εφημέριος Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας, ενώ στο Ψαλτήρι συμμετείχε ο εξ Αθηνών ενορίτης μας Ιεροψάλτης κ. Ιωάννης Καραβάνης, μαζί με τον μόνιμο Ιεροψάλτη μας κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη και τον βοηθό Ψάλτη κ. Σπυρίδωνα Σαρατσέλο

Από πλευράς των τοπικών Αρχών παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, οι οποίοι -εννοείται- προσήλθαν και για την Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, που ακολούθησε το Ιερατικό Συλλείτουργο. 

Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στα γεγονότα που αναμιμνήσκεται λειτουργικά σήμερα η Εκκλησία κι ευχήθηκε σε όλους ως εξής: 
          "Αγαπητοί συνεορταστές και φίλοι μου, 
          Η Νέα Χρονιά, που είναι ήδη εντός των θυρών μας, είθε να αποτελέσει σταθμό αλλαγής νοοτροπίας για όλους μας, προσωπικά - κοινοτικά - εθνικά - παγκόσμια, ούτως ώστε να εξανθρωπιζόμαστε όλο και περισσότερο, απαξιώνοντας πάση θυσία τακτικές και συμπεριφορές, οι οποίες απανθρωπίζουν -αλίμονο- τον άνθρωπο. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος του 2015 θα μπορούσε και χρειάζεται να είναι η ανασύνθεση του ανθρώπινου προσώπου, ενδεδυμένου πάντως με την θεοειδή Χάρη τού ήδη Ενανθρωπήσαντος και Επιφανέντος Θείου Λόγου!"

Μετά την απόλυση, ο π. Παναγιώτης, βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο ευλόγησε, έκοψε και διένειμε στους τιμώμενους Ιεροψάλτες και στο εκκλησίασμα την πατροπαράδοτη ζακυνθινή Κουλούρα! Το "ηύρεμα" έπεσε στον μαθητή Ευριπίδη-Διονύσιο Καραβάνη, ο οποίος και δικαιωματικά έλαβε το καθορισμένο δέμα με εορταστικά γλυκίσματα, ποτά και δώρα! Όλοι του ευχήθηκαν καλή πρόοδο κατά το 2015, με υγεία και κάθε ουράνιο δώρημα! 


[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: