e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο αποψινός επίσημος Εσπερινός για τον Όσιο Ιωσήφ τον Σαμάκο στο Γαϊτάνι Ζακύνθου

Δειλινό 21ης Ιανουαρίου 2015 
Φωτογραφίες: Παύλος Αγγελής και Γιάννης Κλάδης




















































Η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου τιμά απόψε και αύριο την πανεύφημη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, του Κρητικού ηγιασμένου Ιερομονάχου, του οποίου το Λείψανο θησαυρίζεται στο Γαϊτάνι Ζακύνθου από το 1669, όταν οι Κρήτες πρόσφυγες το μετέφεραν στο νησί μας, μετά την πτώση του Χάνδακα. 

Έτσι, λοιπόν, απόψε, στον Ναό του Παντοκράτορος, εψάλη ο επίσημος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, με τη συμμετοχή των ιερέων της περιοχής και καλλίφωνων ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Κατασταρίου κ. Νικόλαο Λειβαδά. Προηγήθηκε η τρισσή λιτάνευση του σεπτού λειψάνου εντός του Ναού, η εναπόθεσή Του στην δεξιά θύρα του ιερού Βήματος και η Δέηση ενώπιόν Του υπέρ υγείας πάντων και πασών.

Μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβ. κ. Διονύσιος, ευχήθηκε στο παριστάμενο ευσεβές εκκλησίασμα, ο Ηγιασμένος Πατήρ Ιωσήφ να αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο ενός εκάστου εξ ημών και σταθερή βακτηρία σε κάθε δυσκολία μας προσωπική και συλλογική, όπως ακριβώς συμβαίνει κατά τους σχεδόν τέσσερις αιώνες της ευλογητής σωματικής και πνευματικής παρουσίας Του στη Ζάκυνθο. 

Τέλος, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι, επειδή ο ίδιος χρειάζεται να ταξιδέψει στην γείτονα Κεφαλληνία, για την αυριανή κηδεία του μεταστάντος Μητροπολίτου κυρού Σπυρίδωνος, θα απουσιάζει αύριο στην Ευχαριστιακή Σύναξη. Προς τούτο ανακοίνωσε ότι όρισε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, να προστεί της πανηγύρεως και να απευθύνει λόγο πνευματικής οικοδομής
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: