e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Εσπερινή Λειτουργία των Χριστουγέννων 2015 στο Einbeck της Γερμανίας














Η πόλη του Einbeck είναι μια παλιά παραδοσιακή πόλη με γραφικά δρομάκια και κτίρια στα οποία δεσπόζουν διάφορα ελληνικά στοιχεία όπως αγάλματα, διακοσμητικά και άλλα. Βρίσκεται νότια του Αννοβέρου σε μια απόσταση 110 χλμ. 

Τις ιερές ακολουθίες μας τις τελούμε σε ένα ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσιο, στο κέντρο της πόλης. Μας έχει παραχωρηθεί δωρεάν, για αποκλειστική χρήση και μας επέτρεψαν εσωτερικά να το διαμορφώσουμε όπως θέλουμε. Η διαμόρφωση έγινε με προσωπική εργασία των ενοριτών, καθώς και η κάλυψη όλων των δαπανών. 

 Οι ενορίτες μας στο Einbeck δεν ξεπερνούν τις τριακόσιες περίπου ψυχές και χαρακτηρίζονται από την προσήλωσή τους στην παράδοσή μας. Ακολουθίες τελούνται περιστασιακά, περίπου μία φορά το μήνα.

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: