e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ιερός ο σκοπός της συνάντησης με τον Πάπα στη Λέσβο [video]

protothema.gr | 15/04/2016 22:55


Τον υποδέχτηκε ο κ. Μουζάλας

Κατά την άφιξή του στη Λέσβο, εξέφρασε την ευχή η επίσκεψη να έχει πρακτικά αποτελέσματα.

Την ευχή η επίσκεψή του στη Λέσβο, μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο να έχει πρακτικά αποτελέσματα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του στο νησί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που επισκέπτεται τη Λέσβο. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η συγκίνηση του είναι πιο μεγάλη διότι αυτή τη φορά ήρθε «για έναν ιερό σκοπό», ο οποίος δεν είναι άλλος από το να συναντήσει «μαζί με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα και την Αυτού Μακαριότητα τον αδελφό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τους πονεμένους αδελφούς μας τους πρόσφυγες».

«Κομίζω προς τους Μυτιληνιούς τη στοργή και την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου», συμπλήρωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχαριστώντας για την θερμή υποδοχή τους ντόπιους. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισήμανε ότι «ήταν ένα χρέος όλων μας προς αυτού και ευχόμεθα η σύντομη αυτή επίσκεψη μας και η επικοινωνία μας μαζί τους να έχει αντίκτυπο, απήχηση και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ιδίους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους, τις πατρίδες τους, και ταλαιπωρούνται ώσπου να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό, όποιος κι αν είναι αυτός».

«Εύχομαι αύριο να συναντηθούμε με τους δύο θρησκευτικούς ηγέτας, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Εξοχότατο κ. Τσίπρα, και με όλους τους άλλους αρμόδιους παράγοντας, για να εκπληρώσουμε αυτό το ιερό χρέος και καθήκον», κατέληξε ο Βαρθολομαίος, τον οποίο υποδέχτηκε στον αερολιμένα Μυτιλήνης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στον αερολιμένα ήταν παρόντες και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: