e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ συμμέτοχος στα Εγκαίνια του Ναού του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού


Το εσπέρας της Παρασκευής, 5ης Μαΐου 2017 και το πρωί του Σαββάτου, 6η Μαΐου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ συμμετείχε προσκεκλημένος στα Εγκαίνια του Ναού του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. 

«Τα εγκαίνια του ναού είναι πνευματικό πανηγύρι», σημείωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό των Εγκαινίων. Νωρίτερα, το απόγευμα, με λιτανευτική πομπή έφτασαν τα λείψανα των Αγίων από την γειτονική ενορία της Αγίας Σοφίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ναζιανζού Θεοδωρήτου. Στον προαύλιο χώρο του ναού ανέμεναν την λιτανευτική πομπή οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Ζακύνθου Διονύσιος, ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος και πλήθος πιστών της ενορίας. Οι δυο προϊστάμενοι των ενοριών συναντήθηκαν λίγο πριν και με χαρά έγινε η υποδοχή των λειψάνων που θα τοποθετηθούν στην Αγία τράπεζα. Αμέσως μετά ξεκίνησε ο εσπερινός των εγκαινίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ενώ παράλληλα ο κόσμος προσκυνούσε τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου στο άξιο θαυμασμού προσκυνητάρι. 

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μίλησε για τον σύνδεσμο που έχει με την ενορία τόσο ο ίδιος όσο και ο Μητροπολίτης Κορίνθου και με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση να τελέσουν με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα εγκαίνια του ναού που υπηρέτησαν πριν χρόνια. Ο κ. Διονύσιος υπογράμμισε το σημαντικό έργο του προϊσταμένου Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη, ο οποίος, από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον ναό του Αγίου Γεωργίου. 

Πηγή και σταχυολόγηση φωτογραφικού υλικού και πληροφοριών: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO, Γιώργος Φερδής

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ













ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ


































Δεν υπάρχουν σχόλια: