e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Συνεορτάζουμε τους νέους Οσίους Ιάκωβο της Ευβοίας και Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (Μπανάτο Ζακύνθου, 3.12.2017)


Την ερχόμενη Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, τιμάμε στην Ενορία του Μπανάτου εν Ζακύνθω -για πρώτη φορά ως Όσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας- τον Γέροντα Ιάκωβο τον εν τη Ευβοία, με την ευκαιρία της πρόσφατης αγιοκατατάξεώς Του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αρμόδιο για τέτοιες ευλογημένες και ιερές πράξεις.

Την ίδια μέρα τιμάμε στην Ενορία μας και την μνήμη του άλλου νέου αγίου της Εκκλησία μας, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Έτσι οι δύο νέοι Άγιοι θα συνεορτασθούν, εδώ στα καθ' ημάς! Ούτως ή άλλως, ο άγιος Πορφύριος, όταν πληροφορήθηκε την κοίμηση του Γέροντος Ιακώβου, το 1991, είχε πει: "Εκοιμήθη ο γέρο-Ιάκωβος, ένας από τους μεγαλύτερους αγίους του αιώνα μας. Είχε μέγα διορατικό και προορατικό χάρισμα, το οποίο έκρυβε επιμελώς, για να μη δοξάζεται"

Ο Άγιος Θεός εδόξασε εν ουρανοίς και επί γης τους δύο εν λόγω Πατέρες του β΄ μισού του 20ού αιώνα κι εμείς -κατά χρέος- την ερχόμενη Κυριακή θα τους αποδώσουμε τιμή και προσκύνηση, με Ευχαριστιακή Σύναξη, Αρτοκλασία και σχετικό Κήρυγμα από τον κ. Διονύσιο Πομόνη, πτυχιούχο της Α. Ε. Ακαδημίας Βελλάς.

Όσοι πιστοί προσέλθετε, στον Ναό της Φανερωμένης του Μπανάτου!!!                                                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: