e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Παράκληση και Λιτανεία του Αγ. Νεομάρτυρος Θεοφίλου στον Άμμο Ζακύνθου | Θύμηση των Ολοκαυτωθέντων στις Πυρκαγιές της Αττικής


Απόψε, εσπέρας της Τρίτης, 24ης Ιουλίου 2018, εψάλη κατανυκτική ιερά Παράκληση προς τον εορταζόμενο Άγιο Νεομάρτυρα Θεόφιλο τον Ζακύνθιοστον Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Λιτανεία του Εικονίσματος του Νεομάρτυρος στη γειτονιά του, τον Άμμο του Τζάντε. Κατά την διάρκεια της λιτής έγιναν δύο δεητικές στάσεις: η πρώτη έμπροσθεν του Ναού του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου και η δεύτερη έμπροσθεν του πατρικού σπιτιού του Αγίου Θεοφίλου.
     Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος, στο τέλος της Λιτανείας, έκανε ειδική δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πυρί τελειωθέντων συμπατριωτών μας. από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, στις φονικότατες Φωτιές της Αττικής και Κορινθίας. 
     Ομιλώντας μάλιστα, ολοφάνερα συγκινημένος ο Σεβ. κ. Διονύσιος, επισήμανε ότι η πατρίδα μας διάγει απερίγραπτο εθνικό πένθος και επικαλέστηκε την πρεσβεία τόσο του τιμωμένου 18χρονου Νεομάρτυρα της Ζακύνθου, όσο και του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου, υπέρ παρηγορίας των συγγενών των θυμάτων και αναπαύσεως των αδίκως Oλοκαυτωθέντων. Ο Μητροπολίτης, εξαιτίας των δακρύων, δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τον λόγο του... 
[42 φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας] 


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: