e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Θερινό δειλινό στο εκκλησάκι του Αγίου Γρηγορίου Μικρής Μαντίνειας, με αντίκρυ τον Μεσσηνιακό Κόλπο


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Η Μικρή Μαντίνεια βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας. Είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, πολύ δημοφιλής ως τουριστικό θέρετρο. 
     Πάνω από τον οικισμό, στον κύριο δρόμο προς Αρεόπολη, βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού, παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ναού Προφήτου Ηλία της Μ. Μαντίνειας. Το εκκλησάκι αυτό εσχάτως έχει καταστεί πασίγνωστο, διότι τελούνται πολλοί γάμοι και βαπτίσεις, προερχόμενες από την γύρω περιοχή (Μεσσηνία, Μάνη κλπ) και από το εξωτερικό. 
     Πριν λίγο καιρό μάλιστα (2.6.2018) έγιναν τα Εγκαίνιά του από τον νέο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ΄, μιας και ανήκει εκκλησιαστικά στην Ι. Μητρόπολη Μάνης, παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Καλαμάτα. 
     Εφημέριος είναι ο π. Σωτήριος Μαστέας, καθηγητής της Ρομποτικής σε σχολείο Δευτεροβάθμιας της Μεσσηνίας, ένας σεμνός και ιεροπρεπέστατος κληρικός.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: