e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Επίκειται συνάντηση Βαρθολομαίου - Ποροσένκο στο Φανάρι. Οι Ουκρανοί ευελπιστούν ο ίδιος ο Πατριάρχης να παραδώσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας


[Επιμέλεια ρεπορτάζ, βάσει ουκρανικών ΜΜΕ: π. Παν. Καποδίστριας]

Τα ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας στην Τουρκία (3-4 Νοεμβρίου 2018), ο Πέτρο Ποροσένκο θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αυτό αναφέρθηκε σε εκπομπή Channel 5 από την Irina Lutsenko, εκπρόσωπο του Προέδρου στο Κοινοβούλιο της χώρας, γνωστό ως Verkhovna Rada.

"Ο Πρόεδρος μετέβη στην επιτροπή 'Ουκρανία - Τουρκία', αλλά θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Πρόεδρος έκανε ό, τι μπορούσε μέχρι τώρα", δήλωσε η Lutsenko. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι, αφού εκλεγεί ο Μητροπολίτης της ενοποιημένης Εκκλησίας στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσωπικά θα παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. 

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι κατά το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου, ο Ποροσένκο πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία. Στην ημερήσια διάταξη αυτής της επίσκεψης περιλαμβάνεται συζήτηση των βασικών θεμάτων του διμερούς πολιτικού διαλόγου, για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ουκρανο-τουρκικής συνεργασίας στα πεδία του εμπορίου, της οικονομίας, της επιστήμης - τεχνολογίας, της στρατιωτικής βιομηχανίας, της ενέργειας, του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.  

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: