e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η εορτή των Θεοφανίων 2019 με τους σλαβόφωνους Ορθόδοξους της Σεούλ Κορέας


Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 ο π. Ρωμανός Kavchak με τους Σλαβόφωνους ενορίτες της Σεούλ πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Kapyeong. 
     Οι πιστοί συμμετείχαν στον Όρθρο και στην θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου και στο τέλος μετέβησαν στο πλησιόχωρο ποτάμι και πραγματοποίησαν την τελετή αγιασμού των υδάτων και της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού. 
     Κατόπιν όλοι μαζί παρακάθισαν σε μοναστηριακή τράπεζα, άκουσαν πνευματική διδαχή από τον Σεβασμιώτατο και το απόγευμα αναχώρησαν από την Ιερά Μονή με αισθήματα βαθειάς χαράς και αγαλλιάσεως.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: