e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ΔΕΝ θα γίνουν οι Αγιασμοί στα σπίτια του Μπανάτου


Ανακοινώνουμε προς τους Ενορίτες μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, ότι, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχόπτωσης, χιονόνερου και ισχυρού κρύου), οι Αγιασμοί στα σπίτια τους ΔΕΝ θα γίνουν εφέτος.
Ο Εφημέριος και οι συνεργάτες του είχαν ετοιμασθεί κατά πάντα, αλλά -δυστυχώς- δεν είναι εύκολη η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι, με τρόπο μάλιστα, ώστε να μην κωμωδηθεί από κάποιους χαιρέκακους η αγιαστική αυτή πράξη.

Η εφετινή αυτή εξέλιξη μπορεί να αποβεί σε θετική. Δηλαδή, αύριο, εορτή των Θεοφανίων, να πλημμυρίσει από κόσμο ο Ναός της Παναγούλας μας, ώστε να λάβουν οι ίδιοι Μεγάλο Αγιασμό για τα σπιτικά τους. 

Και κάτι επιπλέον: Επειδή τελικά ΔΕΝ θα περάσει ο Ιερέας από τα σπίτια, άρα ΔΕΝ θα μοιράσει κατ' οίκον τα κατ' έτος Ημερολόγια της νέας χρονιάς, τούτο θα γίνει ΑΥΡΙΟ, στον Ναό της Παναγούλας μας. Όπως πάντα δε, ΔΩΡΕΑΝ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: