e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Υπαίθρια Παράκληση στην Παναγία τη Βλαχέραινα Μπανάτου εν Ζακύνθω



Περί τους σαράντα και πλέον πιστούς έλαβαν μέρος στην Παράκληση που εψάλη απόψε το δειλινό (Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019), υπαίθρια, ενώπιον του μικρού ευκτήριου Οίκου της Βλαχέραινας Παναγιάς, στο ιστορικό κέντρο του Μπανάτου. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας και Ιωάννης Καραβάνης. Ο κ. Ζούλας μάλιστα ομίλησε στους συγκεντρωμένους, με θεομητορικό περιεχόμενο. 
     Ακολούθως, στον Ναό της Παναγούλας και μάλιστα εν όψει της πανηγύρεως του Δεκαπενταύγουστου χτυπήθηκε ένα ακόμη σένιο (: σινιάλο, άγγελμα), δηλαδή σημανταρίσματα και πυροτεχνήματα!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]












































Δεν υπάρχουν σχόλια: