e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Φωτοστιγμές των Πατριαρχικών Εσπερίων στον αποκατασταθέντα Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου


Πατριαρχικός Εσπερινός εψάλη το βράδυ της Παρασκευής, 27ης Σεπτεμβρίου 2019, στον μόλις αποκατασταθέντα, από τη φθορά των χρόνων, περικαλλή και ιστορικό Ναό των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, χοροστατούντος του Μακ. Πάπα αι Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. 

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος παραστάθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Μεταξύ των παρασταθέντων άλλων Αρχιερέων του Πατριαρχείου παραστάθηκαν όλοι οι διατελέσαντες κατά καιρούς Εφημέριοι του εν λόγω Ναού. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της αιγυπτιακής και ελληνικής Πολιτείας, όπως και των άλλων δογμάτων. 






























Δεν υπάρχουν σχόλια: