e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποδέχτηκε πρόταση Μνημοσύνης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Κατά τις προ ολίγων ημερών εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης κατέθεσε προς τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και τους περί Αυτόν Ιεράρχες πρόταση για την αναγνώριση εκ μέρους του Αλεξανδρινού Θρόνου της Γενοκτονίας των Ποντίων, μέσω της οποίας οι Ελληνικές Κοινότητες ανά τις Μητροπόλεις της Αφρικής, θα αναθυμούνται ευχαριστιακά και θα μνημονεύουν επ' εκκλησίαις την φρικτή αυτή εμπειρία του Ελληνισμού του Πόντου.
     Μετά από διαλογική συζήτηση, η πρόταση έγινε δεκτή και στο εξής οι αδικοσκοτωμένοι εκείνοι Έλληνες να βρίσκονται στην ιστορική - συλλογική μνήμη τού δευτερόθρονου Πατριαρχείου. 
     Από τη θέση αυτή συγχαίρουμε τον Σεβ. Ζάμπιας για την καρδιακή πρότασή του, η οποία προέρχεται από την ευαισθησία του ίδιου ως Ποντίου προς την πατρώα ασίγαστη Μνήμη, γνωρίζοντας ότι όταν ξεχνάμε την Ιστορία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουμε!

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΖΑΜΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: