e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Αφίχθη στις ΗΠΑ ο Κιέβου Επιφάνιος για την παραλαβή του Βραβείου "Αθηναγόρας"


Έφθασε στην Αμερική ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, για να παραλάβει το Βραβείο "Αθηναγόρας", το οποίο πρόσφατα του απονεμήθηκε. Τον υποδέχτηκε στο Αεροδρόμιο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 
Τα φωτοστιγμιότυπα είναι του Δημητρίου Πανάγου
Με τους 400 μαθητές του σχολείου "Αγία Σοφία", Σουμάτρα Ινδονησίας [Vlog Μητροπολίτου Σιγκαπούρης, 17.10.2019]


Το να πας στο σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε είσαι μικρός, είτε και όταν είσαι ενήλικας. Για διαφορετικούς λόγους βέβαια την κάθε φορά. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο... 
Επίσκεψη, λοιπόν, στο σχολείο "Αγία Σοφία" που βρίσκεται στο Μεδάν, Σουμάτρα, Ινδονησία. Μοιραστήκαμε τον ενθουσιασμό των 400 μαθητών, που φοιτούν στο σχολείο αυτό και περάσαμε μια μέρα μαζί τους!!!
REQUIEM: Υβριδικός πόλεμος της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος


Γράφει ο Theodor Petrov, Ανεξάρτητος Αρθρογράφος , ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής, θρησκείας και γεωθρησκείας| tribune.gr
Ως γνωστόν το Requiem δεν είναι μόνο μια εξόδιος ακολουθία, αλλά και μια λίαν διαδεδομένη μουσική φόρμα που δημιουργεί στον φιλόμουσο ακροατή το συναίσθημα της χαρμολύπης: χαράς, ή μάλλον ευχαρίστησης, από το άκουσμα και λύπης εφόσον ο ακροατής κατανοεί ότι πίσω από την μουσική κρύβεται το «φοβερό μυστήριο του θανάτου».

Πώς η Ρωσική "τιμωρεί" την Ελλαδική Εκκλησία λόγω Ουκρανικού. Κι εμείς... φοβηθήκαμε!


πηγή: mospat.ru

Στις 17 Οκτωβρίου 2019 η συνελθούσα σε συνεδρία Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος κατόπιν διεξαγωγής εκτάκτου συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας στις 12 Οκτωβρίου 2019 για το ουκρανικό εκκλησιαστικό (πρακτικά αριθμ. πρωτ. 125).

Ο Μητροπολίτης Εσθονίας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών


Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

 Ο Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

 Ο Μητροπολίτης Εσθονίας αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των συναντήσεων του επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ένας Μπανατιώτης Εικαστικός, ο Ανδρέας Κοντονής, συμμέτοχος στην Έκθεση "Τόποι ονείρου – τόποι αλήθειας"


‘’ Τόποι ονείρου – τόποι αλήθειας‘’
Ομαδική  Έκθεση
 Zωγραφικής, Xαρακτικής, Γλυπτικής

Φανή Αχειμάστου, Ανδρέας Κοντονής, Κλέβες Κρισίκο, Δημήτρης Τσιρογιάννης

 ● Εγκαίνια:  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, ώρα 20:00 μμ
 ● Διάρκεια έκθεσης:  17 Οκτωβρίου  –  9 Νοεμβρίου  2019

Αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος: Πώς μπορεί να απαντήσει η Μόσχα


Γράφει η Tatiana Derkatch

Η 12η Οκτωβρίου 2019 θα μείνει στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ως σημείο καμπής: η Εκκλησία της Ελλάδος έγινε η πρώτη από τις τοπικές Εκκλησίες που αναγνώρισε επίσημα την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευση και το σοκ. Η αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας σε αυτό το γεγονός δεν έδωσε καμία ευκαιρία στους προπαγανδιστές να προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως «ουδέτερη», «για το τίποτα», «αναβάλλοντας και πάλι την εξέταση του ουκρανικού ζητήματος». Όλοι κατάλαβαν τα πάντα. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν απεγνωσμένοι παρανοϊκοί, που ελπίζουν ότι η μνημόνευση του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα Δίπτυχα δεν θα συμβεί. Spoiler: Θα συμβεί.