e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ευχετήρια Μηνύματα των Πατριαρχών Ρουμανίας και Γεωργίας για τα 80χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχου


Ευχετήριο μήνυμα για την ημέρα των γενεθλίων του απέστειλε στον Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Μακ. Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

«Οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας το έργο των προδρόμων μας, εκφράζοντας αμέτρητες φορές την εκτίμησή μας τόσο για την αγάπη όσο και για τη φιλία που η Αγιότητά σας δείχνει συνεχώς στην Εκκλησία μας και στον ρουμανικό λαό, καθώς και για σοφία και δυναμισμό στην ομολογία της Ορθοδοξίας», τονίζει, μεταξύ άλλων ο Μακ. Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ενώ αναφέρθηκε και στην αδελφική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στη Ρουμανία τον Νοέμβριο του 2018.

«Υπό το πνεύμα της αδελφικής κοινωνίας και της ποιμαντικής υπευθυνότητας για το καλό ολόκληρης της Ορθοδοξίας, εκ μέρους των μελών της Ιεράς Συνόδου, του κλήρου, των πιστών της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σας ευχόμαστε ο Σωτήρας Χριστός να σας χαρίζει πλούσια τα ελέη του», καταλήγει ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

«Το Φανάρι, Παναγιώτατε, γνωρίζει πάντα να φέρεται ως Μητέρα, διότι είναι γνήσια Μητέρα. Είναι εκείνη που γέννησε με κόπους, στερήσεις και θυσίες όλες τις νεότερες Εκκλησίες αλλά και εκείνη που δεσπόζει ανάμεσα στα πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Ανατολής. Γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία χαιρόμαστε να ερχόμαστε κοντά σας», ανέφερε, στο σχετικό ευχετήριο Μήνυμα, το οποίο ανέγνωσε ο Επίσκοπος κ. Μελχισεδέκ, μεταξύ άλλων, ο Μακ. Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.

Ευχετήριο Μήνυμα του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επί τη 80ή επετείω των γενεθλίων Του, αναγνώσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά τον Εσπερινό επί τη Κυριακή της Τυρινής (29.2.2020), από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Πολτάβας και Κρεμεντσούγκ κ. Θεόδωρο, επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Δείτε σχετικά στην ακόλουθη ειδική δημοσίευση ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: