e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κυριακή του Θωμά 2020 στην Αιθιοπία τιμώντας τον Ευαγγελιστή Μάρκο


Την Κυριακή του Θωμά, 26η Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε -κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid-19- ο Προστάτης, Έφορος και Ιδρυτής του παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Ευαγγελιστή και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ τέλεσε δέηση υπέρ ενισχύσεως, διαφυλάξεως και μακροημερεύσεως του 115ου διαδόχου του Ευαγγελιστού Μάρκου, Πνευματικού Πατρός και Ιεραποστόλου της Αφρικανικής Ηπείρου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β. Τέλος, εψάλη ο πολυχρονισμός του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.










Δεν υπάρχουν σχόλια: