e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τιμώντας ευλαβικά την Αγία Κυριακή στα Μαριναίικα Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Τρίτης, 7ης Ιουλίου 2020, στο εξωκλήσι της Βαγγελίστρας (της οικογενείας Αβούρη), στους ελαιώνες του φιλόξενου συνοικισμού Μαριναίικων Μπανάτου, για θεία Λειτουργία προς τιμήν της σήμερον εορταζομένης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη πραγματοποιήθηκε, τρόπον τινά εκ μεταθέσεως, επειδή δεν κατέστη δυνατό να γίνει κατά την παρελθούσα δεινή περίοδο της Καραντίνας εκ του Κορονοϊού. 


Η ευγενέστατη κ. Έλλη Αβούρη, μαζί με τα καλά παιδιά της και τα χαριτωμένα εγγόνια της, δέχτηκε τους φίλους και τους περίοικους της όμορφης γειτονιάς των Μαριναίικων, οι οποίοι συμμετείχαν ευλαβικά στην έκτακτη αυτή εορτή. 

Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. Προ της Απολύσεως ευλογήθηκαν Κόλλυβα της Αγίας κι έγινε Δέηση ενώπιον του εικονίσματός Της για την απαλλαγή εκ του Λοιμού. 

Ο π. Παναγιώτης, κατά τη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη χρεία, οι Άγιοι Μάρτυρες -εν προκειμένω η Αγία Κυριακή- να καταστούν οι βοηθοί μας, ούτως ώστε να βιώνουμε την καθημερινότητά μας ως Κυριακή, μια σχέση δηλαδή με τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Νυμφίο της Εκκλησίας, αγαπητική, ένδοξη και σωτήρια!

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας υπήρχαν πλούσια κεράσματα για όλους!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: