e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Τιμήθηκε σεμνοπρεπώς ο Όσιος Παΐσιος ο διορατικός στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 12ης Ιουλίου 2020, στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου τιμήθηκε η πανεύφημη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αθωνίτου και Διορατικού. 
     Στο κέντρο του ναού εξετίθετο για προσκύνημα το Εικόνισμα του τιμωμένου Αγιορείτου Πατρός, ευσεβής δωρεά προ 5ετίας της κ. Ντενίκας Κοντονή, μέλους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. 
    Αρτοκλασίες προσεκόμισαν τέσσερις ευσεβείς Οικογένειες. Τα καλαίσθητα Κόλλυβα του Αγίου προσέφερε κι εφέτος ο ιερέας Ιωάννης Ρένεσης, ο διατελέσας Διάκονος στην Ενορία. Ο ανθο-διάκοσμος πέριξ του Εικονίσματος ήταν δέηση του κ. Παύλου Δεσύλλα. 
    Ομίλησε για την θεοπρεπή αφοσίωση του τιμωμένου Οσίου, ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ στο ψαλτήρι ήταν οι Ιεροψάλτες μας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
    Ευάριθμοι πιστοί, ευλαβούμενοι τον λαοφίλητο Άγιο, από την Ενορία, αλλά και από τα περίχωρα, κατέφθασαν, ώστε να συνεορτάσουν τον επιλεγόμενο "Ασυρματιστή του Θεού", αρκετοί μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
    Τέλος, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης ευχαρίστησε τους δωρητές της σεμνής εορτής και όσους συμμετείχαν με τη φυσική παρουσία τους! 
 [Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: