e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αναστάσιμη Νυκτολειτουργία για τον Άγιο Νικόλαο εν Βανάτω Ζακύνθου, κεκλεισμένων των θυρών [photos]

Νύκτα 5ης Δεκεμβρίου 2020, στον πανηγυρίζον Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου, στο πλαίσιο του λειτουργικού 24ώρου εορτασμού του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο οποίος τιμάται φέτος δίχως την παρουσία πιστών, εξαιτίας της φονικής απειλής εκ του Covid-19. 
     Έτσι φέτος, λόγω της επιβληθείσης μοναχικότητος, κρίθηκε σωστότερο η λειτουργική-λατρευτική ενατένιση του Αγίου των Μυρέων να γίνει αφ' εσπέρας εν είδει μικρής Αγρυπνίας: Κατ' αρχήν ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ακολούθως ο Αναστάσιμος Όρθρος και τέλος η θεία Λειτουργία. Ευλογήθηκαν και δύο Αρτοκλασίες, τις οποίες προσέφεραν δύο ευλαβείς κυρίες: οι αδελφές Άννα και Αθηνά Γολέμη, ως δέηση κι ευχαριστία προς τον τιμώμενο Άγιο! 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς και ιεροκηρυκτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικός, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα για τον λαοφιλή "Άγιο της γης και του πελάου".
     Αξίζει να θυμίσουμε ότι η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μες από το κανάλι μας στο YouTube. Δείτε την ΕΔΩ!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]














































Δεν υπάρχουν σχόλια: