e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η νέα Κ.Υ.Α. (2.1.2021) με την απαγόρευση ανοικτών Ναών κατά τη Θ. Λειτουργία των Φώτων


Κυκλοφορήθηκε άμεσα από χθες, 2.1.2021, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία συμπεριλαμβάνει την απαγόρευση ανοικτών Ναών κατά τη θεία Λειτουργία των εφετινών Φώτων, έναντι του κινδύνου εκ του φονικού Κορονοϊού, η οποία θα ισχύσει από σήμερα, 3.1.2021, έως την Δευτέρα, 11.1.2021.
     Τούτο εξαγγέλθηκε χθες όλως αιφνιδίως από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, παρά την πρόσφατη απόφαση περί ανοικτών Ναών και υπό περιορισμούς εκκλησιαζομένων ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια. Δηλώθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη νεότερη αυτή εξέλιξη περιορισμών των κοινωνικών δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, χάριν της κοινής υγείας.
     Σημειωτέον ότι στις σελίδες 38-39 της εν λόγω νέας Κ.Υ.Α. αναφέρεται ότι μετά τις ιεροπραξίες αυτής της περιόδου (π.χ. των Θεοφανίων, λέμε εμείς) και, αφού αερισθεί ο Ναός, δύνανται οι πιστοί, τηρώντας τα ειδικά μέτρα, να προσέλθουν για "ατομική προσευχή".

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: