e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ο Κιέβου Επιφάνιος, για την εορτή Αγίου Πνεύματος 2021, στην περιοχή Sviatoshynskyi Κιέβου [photos]


Ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, για την εορτή Αγίου Πνεύματος 2021, μετέβη και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ναό, στην περιοχή Sviatoshynskyi του Κιέβου. Παρέστησαν εκκλησιαζόμενοι οι προύχοντες της περιοχής. Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας απένειμε στους ευεργέτες και δωρητές τιμητικές διακρίσεις, ενώ στον ιερατικώς προϊστάμενο απένειμε επιστήθιο σταυρό.

Στο κήρυγμά του επεσήμανε: "Κατ' αυτή τη μεγάλη μέρα, εύχομαι να μην εξαντληθεί ποτέ η χάρη του Αγίου Πνεύματος σε εμάς. Ότι εμείς, ως πιστά παιδιά του Θεού, τηρώντας τις εντολές, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε το καλό, να αυξήσουμε την αγάπη, και τότε η αόρατη Θεία χάρη να βασιλεύει ανάμεσά μας, και η ειρήνη που όλοι θέλουμε να βασιλεύει. Και το πραγματικό συναίσθημα της ειρήνης είναι η ειρήνη στην ψυχή μας, την οποία εσείς και εγώ θεωρούμε ανθρώπινη ευτυχία, και η υψηλότερη εκδήλωση της ανθρώπινης ευτυχίας είναι το άγγιγμα της Θείας χάρης. Τότε το άτομο που το αισθάνεται, ειδικά στον ναό κατά τη διάρκεια της προσευχής, γίνεται πραγματικά ευτυχισμένο, αισθάνεται πραγματικά την ειρήνη που λείπει τόσο πολύ στη ζωή μας τώρα: στην προσωπική ζωή και γενικά στη ζωή του ουκρανικού λαού μας. Αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Κύριος ακούει τις προσευχές μας και τις εκτελεί για πάντα". 










































































Δεν υπάρχουν σχόλια: