e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Πανηγυρικά Εσπέρια στον Ναό Αγ. Πάντων πόλεως Κερκύρας με Ακολουθία διασαλευθείσης Αγ. Τραπέζης [video-photos]


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Κέρκυρας μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου έκανε την κατάθεση των ιερών λειψάνων των οσιοάθλων μαρτύρων του Αμώμου όρους, που μαρτύρησαν από τους Αγαρηνούς, εν όψει της εορτής των Αγίων Πάντων.

Στον ναό θα γίνει η ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης και ο κ. Νεκτάριος μίλησε στους πιστούς επισημαίνοντας ότι οι πρώτοι χριστιανοί λειτουργούσαν επί των τάφων των μαρτύρων και γι' αυτό η Εκκλησία μας, όταν καθαγιάζεται μία αγία τράπεζα, τοποθετεί λείψανα μαρτύρων σ' αυτήν.

Ο ναός των Αγίων Πάντων έχει εγκαίνια από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας Αθανάσιο Πολίτη το 1852. Όμως, μετά από την τρίτη ανακαίνιση του ναού από τα έτη 203 έως και σήμερα, και την αποκάλυψη μιας εξαιρετικής ανάγλυφης παραστάσεως σε μάρμαρο μπροστά στην Αγία Τράπεζα με το σύμβολο του δικεφάλου αετού, μοναδικού θέματος στην Ελλάδα και τις εργασίες που έγιναν, η τάξη της Εκκλησίας ορίζει να γίνει η ακολουθία επί διασαλεύσει της αγίας τραπέζης.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η πίστη μας στηρίζεται στους αγωνιστές αγίους, ιδίως τους αγίους μάρτυρες, οι οποίοι βίωσαν την κακία του κόσμου και την σκληρότητα των ανθρώπων που δεν πίστευαν στον Θεό και δεν είχαν μέσα τους ίχνος ανθρωπιάς. Οι μάρτυρες όμως παρέμειναν πιστοί άχρι θανάτου. Αυτό είναι και ένα μεγάλο μήνυμα για τον άνθρωπο του σήμερα: ότι οι άγιοι δεν χάνονται, αλλά παραμένουν πρότυπα αληθινής ζωής.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μοναστηριώτης, Αρχιερατικός επίτροπος πόλεως Κερκύρας. 

Για όλα είχε μεριμνήσει ο οικείος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΩΝ: 
































Δεν υπάρχουν σχόλια: