e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (23.10-3.11.2021)

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ημέρα της 30ής επετείου της ενθρόνισής του, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2021 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πρόγραμμα της πατριαρχικής επίσκεψης, που θα είναι η πρώτη στη χώρα ύστερα από δώδεκα χρόνια, θα ανακοινωθεί όταν πάρει την τελική μορφή του, ωστόσο η επίσκεψη θα αποτελέσει το έναυσμα για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922.

Μάλιστα, η επίσκεψη συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ως προς την επίσκεψη, όπως έχει αναφέρει σε εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στην Ουάσιγκτον με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές, ενώ στο πρόγραμμα είχαν συμπεριληφθεί επισκέψεις στις μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγου, και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στην πολιτεία της Ιντιάνα. Βεβαίως, το τελικό πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ημέρα της 30ής επετείου της ενθρόνισής του, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: