e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ευχές Ζελένσκι σε Βαρθολομαίο: «Ανεκτίμητη η στήριξη της Ουκρανίας εκ μέρους της Μητέρας – Εκκλησίας»

 Фото архівне. Джерело: Офіс Президента

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 30 χρόνια της πατριαρχικής του διακονίας και τον ευχαρίστησε για την στήριξή του στην Ουκρανία, στον ουκρανικό λαό και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Στο ευχετήριο μήνυμά του ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τις πράξεις του Παναγιώτατου ως «ανεκτίμητη στήριξη της Ουκρανίας εκ μέρους της Μητέρας – Εκκλησίας».

«Εξ ονόματος του ουκρανικού λαού και από μένα προσωπικά συγχαίρω ειλικρινά την Παναγιότητά σας για την 30η επέτειο της εκλογής σας ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Τα 30 χρόνια διακονίας της Παναγιότητάς σας έχουν γίνει παράδειγμα αφοσίωσης στα ιδανικά της αγάπης και της δικαιοσύνης, έκφραση ελέους και σοφίας, δημιουργίας αμοιβαίου σεβασμού και αδελφοσύνης μεταξύ λαών και εκπροσώπων διαφορετικών δογμάτων και θρησκειών», ανέφερε ο χαιρετισμός του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος επίσης επεσήμανε ότι τα 30 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την συνεχόμενη έγνοια, φροντίδα, και τις προσευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Ουκρανία και τον λαό της. «Η ανεκτίμητη υποστήριξη της Ουκρανίας από τη Μητέρα Εκκλησία κατά τη διάρκεια της συγκρότησης και των δύσκολων εποχών των δοκιμασιών έδωσε τη δυνατότητα στον ουκρανικό λαό να υπερασπιστεί την πολιτισμική του επιλογή, να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να μπει στον δρόμο της ενδυνάμωσης και της περαιτέρω ανάπτυξής της» είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στον Πατριάρχη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καλή υγεία, πολλά έτη διακονίας για το καλό της ανθρωπότητας και τη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο. «Ευχόμενος στην Παναγιότητά σας και στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης ειρήνη, νέα επιτεύγματα και ευημερία, ελπίζω σε περαιτέρω εποικοδομητική επικοινωνία και συνεργασία» αναφέρεται στη ευχετήρια επιστολή.

Ακόμα ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την επίσκεψή του στην Ουκρανία κατά τους εορτασμούς των 30 ετών ανεξαρτησίας του ουκρανικού κράτους. Την ευχετήρια επιστολή παρέδωσε στον Παναγιώτατο εκ μέρους του Ουκρανού προέδρου ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Αντρίι Σιμπίγα.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: