e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ευχές της Κοινότητας Νεοχωρίου του Βοσπόρου προς τον εορτάζοντα Οικουμενικό Πατριάρχη


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2021, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ανάρρηση της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον θρόνο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, 30 χρόνια ευκλεούς πατριαρχίας.

Ο Παναγιώτατος ανέλαβε σε μια κρίσιμη για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια περίοδο καταφέρνοντας να προσπελάσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να θέσει τον Θεσμό στο επίκεντρο σύγχρονων προβληματισμών, όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο διαθρησκειακός και διαχριστιανικός διάλογος και η προώθηση της ειρήνης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών.

Κατά την πατριαρχία του, η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και Τενέδου ξαναβρήκε τον βηματισμό της, ατενίζοντας με αισιοδοξία και πάλι το μέλλον.

Εμείς, το ποίμνιό του στο Νεοχώρι του Βοσπόρου, ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει έτη πολλά και υγεία ακλόνητη.

Άξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: