e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Φανάρι [video-photos]

Επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σήμερα, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, τελέστηκε Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία.

Τον πανηγυρικό της εορτής εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε, όπως κάθε χρόνο, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Ιδρυτών, Ευεργετών, Εφόρων, Σχολαρχών, Καθηγητών, Διδασκάλων, Επιμελητών και μαθητών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης χειροθέτησε στο οφφίκιο του Άρχοντος Ρεφερενδαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τον Ελλογιμώτατο κ. Δημήτριο Χρυσοχόου, Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Δείτε το πλήρες βίντεο και φωτογραφίες του Yani kayakoparan:



















Δεν υπάρχουν σχόλια: