e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος τέλεσε Τρισάγιο των εκτελεσθέντων και βασανισθέντων Ουκρανών επί του ανοικτού ομαδικού τάφου στην Bucha [photos]

Σήμερα, 6 Απριλίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε Τρισάγιο για τους εκτελεσθέντες και βασανισμένους Ουκρανούς στην Μπούχα. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ομαδικό τάφο κοντά στην τοπική εκκλησία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

«Με πόνο στην καρδιά μας, προσευχόμαστε για την ειρήνη των ψυχών όλων εκείνων που πέθαναν αθώα σε αυτόν τον άγριο πόλεμο. Είθε ο Κύριος να λάβει τις ψυχές τους στη Βασιλεία των Ουρανών, να τις αναπαύσει μεταξύ των δικαίων. Λαμπρή η μνήμη τους και η αιώνια ειρήνη», είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Πρωθιερέας Petro Landvytovych, προϊστάμενος του Ναού της Μικρής Αγίας Σοφίας Κιέβου, ο Πρωθιερέας Andriy Halavin, προϊστάμενος της Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στη Bucha και οι υπερασπιστές της πατρίδας μας προσευχήθηκαν μαζί με τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πηγή: Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)

Επιμέλεια αυτόματης μετάφρασης: π. Π. Ν. Κ.










Δεν υπάρχουν σχόλια: