e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Συνεχίζεται η προσχώρηση κληρικών και ενοριών από το Πατριαρχείο Μόσχας στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Οι πρόσφατες αμφιλεγόμενες αποφάσεις της υπό τον Ονούφριο εκκλησιαστικής δομής περί της δήθεν «ανεξαρτησίας» από τη Μόσχα δεν φαίνεται να εξαπατούν πλέον τους Ουκρανούς Ορθοδόξους...

Η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ουκρανών Ορθοδόξων όχι μόνο να αποτινάξουν από πάνω τους τον αντιχριστιανικό και αντιουκρανικό ζυγό της Μοσχοβίας, αλλά και να ενταχθούν στους στοργικούς μητρικούς κόλπους της Κανονικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν επηρεάζεται από τα παίγνια και τους σοβιετικής εμπνεύσεως απατηλούς ελιγμούς, με τα οποία οι εκκλησιαστικοί πράκτορες του Κρεμλίνου στην Ουκρανία πασχίζουν απεγνωσμένα να περισώσουν ό,τι μπορούν από την επί της Ουκρανίας καταστροφική επιρροή της Ρωσίας και του εγκληματία ψευδοπατριάρχη της.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Κιέβου, 7 ακόμη ενορίες μαζικά προσχώρησαν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας στις 31 Μαΐου 2022, μετά δηλαδή τη Σύνοδο της 27ης Μαΐου της υπό τον Ονούφριο εκκλησιαστικής δομής. Τους κληρικούς και τους εκπροσώπους των ενοριών, που εντάχθηκαν υπό τη δικαιοδοσία του, υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό Οίκο ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία ένωσης όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία υπό μία κανονική τοπική Εκκλησία, με καταλύτη τη βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες του Μαΐου εντάχθηκαν στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ενορίες στο Χμελνίτσκι, στο Ζιτόμιρ, στο Βολίν, στο Τερνόπιλ και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μέχρι ο Μητροπολίτης Ονούφριος αποφασίσει επιτέλους να πράξει στο ακέραιο, χωρίς ήξεις-αφήξεις, με παρρησία και ομολογία, και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, το εκκλησιαστικό και πατριωτικό του καθήκον και να κάνει υπακοή στις αποφάσεις της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, αποδεχόμενος τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας ως τη μόνη κανονική επίλυση του προβλήματος, οι ενορίες της εκκλησιαστικής του δομής θα πράττουν το δικό τους χρέος έναντι του Θεού, της Εκκλησίας και της Πατρίδος τους.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια: