e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη [video-photos]


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου, Εξοχ. κ. Milo Đukanović, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον Εξοχ. κ. Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του, καλωσόρισαν ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, μαζί με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Ακολούθως, ο κ. Đukanović και η συνοδεία του, προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Εξοχ. κ. Προέδρου στην Έδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, και αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις στο Φανάρι του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, και ομίλου Καθηγητών και Ιεροσπουδαστών του Θεολογικού Σεμιναρίου Αγίου Πέτρου Τσέτινιε, αλλά και στη μακρά φιλία και συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρό Αμφιλόχιο.

Από την πλευρά του ο Εξοχ. Πρόεδρος κ. Đukanović, μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη επί κεφαλής της χώρας του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από ένα και πλέον αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής καθώς και τα μέλη της Συνοδείας του Εξοχ. κ. Προέδρου, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Φωτογραφίες:  Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: