e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Πατριαρχικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο [live]


Σήμερα, 23.8.2022, στις 7 το εσπέρας, πραγματοποιείται η επίσημη κάθοδος του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Δ΄ από το Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής στο Καθολικό της Μονής. Αμέσως μετά, τελείται λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου εντός του Ναού, εναπόθεσή Του στη "Θύρα", όπου θα προσκυνείται, Δέηση ενώπιόν Του και ο Πατριαρχικός Εσπερινός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΟΝΙΑΝ TV :


[Στην ανωτέρω αρχική φωτό, μεγαλομεγέθης ελαιογραφία του ζωγράφου - αγιογράφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΑΖΗ-ΣΕΝΤΗ, ιστορηθείσα το 2019, αποτυπώνεται η Μετακομιδή του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου εκ Στροφάδων στη Ζάκυνθο, γεγονός του Αυγούστου του 1717. Αναρτήθηκε στον Ναό του Αγίου ΝΙκολάου του Μόλου.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: