e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Κυριακή μετά την Ύψωση του Σταυρού 2022 στο Βανάτο - Μνημόσυνο π. Νικολάου Αβούρη


Εν πληθούση Εκκλησία έγινε σήμερα, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (18.9.2022), η Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, στην οποία συλλειτούργησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Μποζίκης (εξ Αυστραλίας) και Παναγιώτης Καποδίστριας. 
   Τους εκκλησιασθέντες έτερψαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Δημήτριος Παπαδάτος, Σπυρίδων Σαρατσένος, Σπυρίδων Έκτορας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Ολόκληρη η Θεία Λειτουργία -κυρίως τα ιεροψαλτικά μέλη- αποδόθηκε κατά το ζακύνθιο ιδίωμα της μουσικής. 
   Ομίλησε κατάλληλα απ' άμβωνος ο φιλοξενούμενος π. Νικόλαος Μποζίκης, αναφερθείς στο σταυρικό ήθος, το οποίο διαπνέει και νοηματοδοτεί τον βίο και την πολιτεία ενός εκάστου εξ ημών. Παράλληλα ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη για την ευγενική δοχή του στην Ενορία.
   Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν τα εξής Μνημόσυνα τριών Ενοριτών του Βανάτου: Α) 6μηνο του μακαριστού ιερέως, Οικονόμου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΒΟΥΡΗ, διατελέσαντος Εφημερίου Πλάνου Ζακύνθου Β) Ετήσιο του αείμνηστου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΒΟΥΡΗ (συνωνυμία με τον προηγούμενο) και Γ) 40ήμερο της αλησμόνητης ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗ, χήρας Γεωργίου. 
   Σημειωτέον ότι είχε για τελευταία ημέρα εκτεθεί για προσκύνημα η θεομητορική Εικόνα της Παναγίας, που φέρει το ιδιότυπο προσωνύμιο "Βαρθαλαμιώτισσα", προέρχεται δε από σπίτι της Ενορίας. Παρέμεινε στους δυο κεντρικούς Ναούς του Βανάτου επί δέκα (10) συναπτές ημέρες και ακολούθως θα επιστρέψει στην Οικογένεια, η οποία την κατέχει!



























































Δεν υπάρχουν σχόλια: