e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Κυριακή, 4.9.2022, στη Φανερωμένη Βανάτου


Πρωί Κυριακής ΙΒ΄ Ματθαίου, 4 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, για την Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας.
        Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από το ψαλτήρι οι Ιεροψάλτες κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, όντας και επιδέξιος εκκλησιαστικός ρήτορας, ομίλησε δεόντως προς το εκκλησίασμα.
        Στο τέλος έγινε το Μνημόσυνο του συντοπίτη μας Σωτηρίου Στραβοπόδη, συνταξιούχου Γραμματέα Κοινότητας Βανάτου, έξι μήνες μετά την εκδημία του.
        Εκτάκτως σήμερα στην Ενορία μας, οι Αδελφοί Κώστας και Σπύρος Παν. Στραβοπόδη, Βανατιώτες ως προς την καταγωγή, ήρθαν στον Ναό της γενέτειράς τους, όπου παιδιόθεν επί 15ετία βοηθούσαν τον Ιερέα στο Ιερό Βήμα, ώστε να τον δουν και να λάβουν την ευχή του, συνάμα όμως βοηθώντας τον και πάλι ως ιερόπαιδες. Ο μεν Κώστας ζει μόνιμα στην Ολλανδία, ο δε Σπύρος στα Χανιά (σήμερα ήρθε με την Κρητικιά σύζυγό του, την Ειρήνη), όπου διαπρέπουν στα επαγγέλματα και τη ζωή τους! Να είναι καλά όλοι τους και να βιώνουν μόνο χαρές, με τις ευλογημένες οικογένειές τους!!!






























Δεν υπάρχουν σχόλια: