e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία για τη μνήμη του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Μητρόπολη Δέρκων

Με μεγάλη λαμπρότητα και με τη δέουσα κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Δανιήλ του Κατουνακιώτου, του πρότριτα αναγνωρισθέντος στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της Κοινότητος Μακροχωρίου.
Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός και το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ιωακείμ και συμπροσευχομένου του Πατριαρχικού Επιτρόπου και Ποιμενάρχου ημών Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι κλήρος και λαός είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Εικόνα και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ, παραχωρηθέν υπό της Αδελφότητος Δανιηλαίων και με την άδεια της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους προς την Ιερά Μητρόπολη Δέρκων.
Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Ιερολ. Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων κ. Δανιήλ Ζαφείρης, ο οποίος έλαβε το όνομα του Οσίου κατά την ημέρα της χειροτονίας του.
Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσαν εθελοντές εξ Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Καλιακούδας και κ. Ιωάννης Βεργίνης, οι οποίοι βοήθησαν στην διεξαγωγή του συνεδρίου νεολαίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε γεύμα στην αίθουσα της Κοινότητος Μακροχωρίου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: