e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Σηρικάρι Κισάμου Κρήτης: Ο Γέρων Πριγκηποννήσων στα Εγκαίνια Ναού του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, αποδεχθείς την τιμητικήν πρόσκλησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, μετέβη εις Κρήτην και προέστη χθές, Σάββατον, 3ην αρξαμένου μηνός Σεπτεμβρίου 2022, της Ι. Ακολουθίας των εγκαινίων του πρώτου Ιερού Ναού του λαοφιλούς σεπτού Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις το ορεινόν Σηρικάριον Κισάμου, γενέθλιον γήν του Αγίου, εν μέσω μεγίστου αριθμού προσκυνητών.

Μετά της Α. Σεβασμιότητος, του Ποιμενάρχου ημών, συνελειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίται: Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Παρέστησαν δέ συμπροσευχόμενοι εν τω Σωλέα, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, οι Σεβ. Μητροπολίται Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός. Κατά δέ τον Εσπερινόν της παραμονής, 2ας ιδίου, παρέστη συμπροσευχόμενος και ο  Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Κατά την επίσημον ομιλίαν του, του Σαββάτου, ημέρας των εγκαινίων, ο Ποιμενάρχης μας, μετά εκδήλου συγκινήσεως ανεφέρθη εις τας πτυχάς του ευαρεστήσαντος τον Κύριον, υπερλόγου θυσιαστικής υπομονής και θαυματουργού προσευχής βίου, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, ευχαριστήσας και επαινέσας ακολούθως τον οικείον Ποιμενάρχην δια το πολυσχιδές του ιερόν έργον που επί έτη επιτελεί, και διά την πλουσίαν αδελφικήν του προς αυτόν φιλοξενίαν.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, δεν παρέλειψε, εξ αφορμής της προσευχητικής παρουσίας του, να συγχαρή τον πρότριτα εκλεγέντα Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Κρήτης κ. Ευγένιον, εκλεκτόν Ιεράρχην της μεγαλονήσου Κρήτης, ευχηθείς αδελφικώς πάσαν επιτυχίαν από Θεού, και εις τας νέας ποιμαντικάς και διοικητικάς του ευθύνας.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως, 4 Σεπτεμβρίου 2022




































Δεν υπάρχουν σχόλια: