e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Θεία Λειτουργία για τους γυμνασιόπαιδες του Κολλεγίου Αγίου Ιωάννου Preston

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου του Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, επί τη λήξει της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, άπαντες προσευχήθηκαν για τους μαθητές της έκτης τάξης που σε λίγες μέρες θα δώσουν τελικές εξετάσεις.

Το ιερό ψαλτήριο κόσμησαν με τις μελωδικές του φωνές μαθητές του Κολλεγίου, οι οποίοι μαθαίνουν βυζαντινή μουσική.

Ο Θεοφ. κ. Ευμένιος διαβίβασε σε όλους – στο προσωπικό και στους μαθητές του Κολλεγίου, ιδίως δε σε εκείνους που τελειώνουν την έκτη τάξη – τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Τους επισήμανε, μάλιστα, ότι ο Ποιμενάρχης τους θα προσεύχεται για αυτούς και για την καλή επιτυχία των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες εξετάσεις.

Επίσης, ο Επίσκοπος Κερασούντος μετέφερε στους μαθητές μια συμβουλή, που και ο ίδιος είχε λάβει από τον Σεβασμιώτατο, ότι η επιτυχία ενός ανθρώπου δεν έρχεται από τα κατορθώματα αλλά από την προσπάθεια. Τους παρότρυνε, λοιπόν, να μην έχουν άγχος για τις εξετάσεις, αλλά μόνο να προσπαθήσουν όσο μπορούν και μέχρι εκεί που μπορούν, επισημαίνοντας ότι ο Χριστός θα κάνει τα υπόλοιπα για αυτούς. Επιπλέον, τους υπενθύμισε ότι η εξετάσεις που έχουν μεγάλη σημασία στη ζωή μας, είναι αυτές που αφορούν τη συμπεριφορά μας προς τον συνάνθρωπό μας. Η αγάπη, ο σεβασμός και η ενότητα είναι προϋποθέσεις, όπως τόνισε κλείνοντας, για «να λάβουμε, μαζί με τα πτυχία της πρόσκαιρης ζωής, και το πτυχίο της Βασιλείας του Θεού».

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: