e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Κίεβο, LIVE: Ιστορικά Χριστούγεννα. Ο Κιέβου Επιφάνιος πρωτολειτουργεί στη Λαύρα των Σπηλαίων

Μια μεγάλη μέρα ανέτειλε σήμερα, 7.1.2023, στην Ουκρανία και δη στο Κίεβο. Όχι μόνο διότι εορτάζονται τα Χριστούγεννα, με το ιουλιανό ημερολόγιο, αλλά διότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, υπό τον Προκαθήμενό της, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, πρωτολειτουργεί στον κεντρικό Ναό της περιώνυμης Λαύρας των Σπηλαίων, που μέχρι τώρα νεμόταν κυριολεκτικά η υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Εκκλησία του Ονουφρίου. 

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, μάλιστα δε υπό το κλίμα της αδιάντροπης ρωσικής εισβολής στη χώρα, παραχώρησε (ή, μάλλον, επέβαλε) το δικαίωμα του λειτουργείν στην ΑΕΟ, δεδομένου ότι η εκκλησιαστική πολιτική της ρωσικής παρουσίας στην Ουκρανία θεωρείται ερμαφρόδιτη ως προς το εθνικό ζήτημα, αν όχι δωσιλογικό. 

Έτσι, λοιπόν, ο Κιέβου Επιφάνιος, εισοδεύει στον ιστορικό Ναό, δόξη και τιμή, για την Ευχαριστιακή Σύναξη των Χριστουγέννων!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: