e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Το Πρόγραμμα Επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ηλεία (2-6.9.2023)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ηλεία από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης έχει ως εξής:

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα αφιχθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας όπου θα γίνει η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Στις 11 θα αφιχθεί στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία. Στις 11:45 θα αφιχθεί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Δήμαρχο κ. Λέντζα Ιωάννη, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα στην Κυλλήνη.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στον Πύργο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα παρακαλουθήσει χορευτικές εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους συλλόγους, στην πλατεία του Πύργου.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ στις 12:15 ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ηλείας, όπου θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Το βράδυ στις 8:00 θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου θα ξεναγηθεί, ενώ θα παρακολουθήσει και συναυλία από την Μεικτή χορωδία Μυρτουντίων και την Μεικτή χορωδία Λυκείου Ελληνίδων στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να παρακολουθήσει Ημερίδα περιβαλλοντικού περιεχομένου, με συνεργαζόμενους φορείς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τα φροντιστήρια βιωσιμότητας των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας–Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, του Συλλόγου Φίλων της Φύσης, με θέμα: «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία».

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναγιώτατος θα ξεναγηθεί στην πόλη του Πύργου και ακολούθως θα παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» με το έργο «Το πανηγύρι του ΚεχαΪδη».

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί ιερούς ναούς της Ηλείας και θα έχει συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φείας και θα συναντηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Aldemar με γνωστούς σεφ, με θέμα την τοπική γαστρονομία. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, ενώ την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, μετά την ξενάγησή του στα κτήματα Μερκούρη και Μπριτζίκη, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας για την Κωνσταντινούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: