e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Χάλκη: Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θεολογική Σχολή

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, ο πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Εκκλησιάστηκαν πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και πιστοί από τα Πριγκηπόννησα και την Πόλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος απηύθυνε πνευματικούς λόγους προς τους πολυάριθμους προσκυνητές, ευχόμενος η χάρη της Θεοτόκου να συνοδεύει όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: