e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Αγία Ευφημία Χαλκηδόνος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος, καθώς στον νάρθηκα υπάρχει αφιερωμένη παλαιά εικόνα.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Χαλκηδόνος, ενώ στη συνέχεια εψάλη η ιερά Παράκληση του Αγίου και ευλογήθηκαν οι προσφερθείσες πίτες υπό του εφημερίου, Πρωτ. κ. Ναυκρατίου Φουρουντζόγλου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος στο τέλος ομίλησε καταλλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς, ευχόμενος ο Άγιος Φανούριος να φανερώνει αυτό που ο καθένας επιθυμεί επ’ αγαθώ, αλλά κυρίως την οδό που οδηγεί στην αλήθεια, στην ελευθερία και στην σωτηρία, η οποία είναι ο αρχηγός και τελειωτής της πίστεως μας, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: