e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεδριάζουσα σήμερα στο Συνοδικό Μέγαρο, εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας τον Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα Μιχαλάκη, με 59 κανονικές ψήφους. Άξιος!

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίων (κατά κόσμον Ιωάννης) Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1967 στα Μέγαρα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
        Το 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1994 Πρεσβύτερος, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου, λαβών το οφφίκιο του Ἀρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος ως Εφημέριος και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων.
        Από τον Οκτώβριο του 2003 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί και εν συνεχεία ως Β΄ και ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος.
        Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου εξελέγη την 9η Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: