e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Άρχεται η αποκατάσταση του Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχσαραϊ

Το απόγευμα της Παρασκευής, 1 Δεκεμβρίου 2023, στην έδρα του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχσαραϊ στην Πόλη, υπεγράφη το τελικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Özyeğin και του Βακουφίου της οικείας Κοινότητας ως «Σχέδιο άμεσης δράσης για την ενίσχυση των τοίχων του Ναού, την κατασκευή στεγάστρου και συμφωνία τεκμηρίωσης του ιστορικού χώρου».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ψήφισε στις εκλογές της Αιγύπτου από το Μπουρούντι

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα ως Αιγύπτιος πολίτης, ευρισκόμενος στην Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου  στην πόλη Μπουζουμπούρα της Δημοκρατίας του Μπουρούντι.

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος μιλά στον «Εθνικό Κήρυκα»

1.12.2023 | Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος ενθρονίσθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στον ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας, παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη της ποιμαντορίας του στον «Εθνικό Κήρυκα». Μίλησε για τα αισθήματα συγκίνησης που τον διακατέχουν, για τους νέους και την Εκκλησία, για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, την Ομογένεια και άλλα.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, σήμερα, Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, μετά πολλής χαράς και τιμής εδέχθη εις την έδραν του, την αδελφική επίσκεψι του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ευγενίου, συνοδευομένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, και υπό 150μελούς ομίλου εκ κληρικών, μοναχών και λαϊκών πιστών, καταγομένων εξ Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης.

Ο Άγιος Νεκτάριος και η “τεθραυσμένη” χείρ του Εσταυρωμένου

Του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα

Στις 12 Νοεμβρίου 2023, ηξιώθην να λειτουργήσω στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της παλαιάς Ριζαρείου, έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον. Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση όταν έψαλα το “Κύριε, Κύριε, επίβλεψον εξ ουρανού και είδε”, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου το έψαλε ο προστάτης μου άγιος και πρώην σχολάρχης Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσκεψη στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, κληρικούς και πολυπληθείς ομίλους προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του στο Πατριαρχικό Γραφείο στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Μήλεσι Αττικής: Προσκύνημα στο Μοναστήρι και το Κελί του Οσίου Πορφυρίου


Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε και παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ