e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Αυστραλία: Ο π. Νικόλαος Μποζίκης ο Ζακύνθιος εξεδήμησε προς Κύριον


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Όπως μας πληροφορεί η Ρόμπι Γεροβασίλη, από την Αυστραλία, ο κατά σάρκα πατέρας της, π. Νικόλαος Μποζίκης, γέννημα της Λιθακιάς Ζακύνθου, επέστρεψε σήμερα (13.2.2024) στον Δημιουργό του, κοιμηθείς εν Κυρίω. Γράφει στο facebook η ίδια:

"To you all he was Fr Nicolaos but to me he was my dad.

Ecclesiastes 12:7 - And the dust returns to the earth as it was, and the spirit returns to God who gave it."

Ο Μεταστάς υπήρξε διακεκριμένος ομογενής της Αυστραλίας, εμφυτεύοντας εκεί στους Αντίποδες ό,τι αγνότερο και πολυτιμότερο πήρε μαζί του από τη μυροβόλο γενέτειρά του Ζάκυνθο, με τη μετανάστευσή του. Αγαπάτο πολύ τόσο από την εν Αυστραλία Ομογένεια, όσο και από απαξάπαντες τους Ζακυνθινούς. Ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Σεβ. κ. Μακάριος, τον τιμούσε ιδιαίτερα, μάλιστα δε -με δική του εισήγηση- ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανεβίβασε τον παπα-Νικόλα στην περιωπή του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου.

Η είδηση της εκδημίας του π. Νικολάου μάς πικραίνει όλους, αλλά προσευχόμαστε να βρει η αγαθή ψυχή του "τόπον αναψύξεως", δίπλα στη θεία Μακαριότητα. Αιωνία να είναι η μνήμη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: