e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Παναγούλα Βανάτου: Η Κυριακή του Τυφλού 2024


Πρωί Κυριακής του Τυφλού, 9ης Ιουνίου 2024 (τελευταία Κυριακή του εφετινού "Χριστός Ανέστη"), στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, έλαβε χώραν η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτου Καποδίστρια (ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα), ενώ έψαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
        Σημειωτέον ότι, κατ' αυτή την ημέρα προεορτάσθηκε η πανεύφημη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του λαοφίλητου και θαυματουργού.
        Στο τέλος εψάλη επιμνημόσυνο τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ενορίτου μας Σπυρίδωνος Μορεζίνη, ένα έτος ακριβώς, μετά την κοίμησή του. Θυμίζουμε, επαινώντας συνάμα τους οικογενείς του, ότι, άμα τη εκδημία του, δώρισαν όλα τα όργανά του, για μεταμοσχεύσεις, ούτως ώστε ν' ανακουφισθούν εμπερίστατοι ασθενείς συνάνθρωποι. Έτσι, ο θάνατός του έγινε ζωή για κάποιους ταλαίπωρους, κατ' αναλογίαν του Θανάτου του Χριστού, που έγινε Ζωή και Ανάσταση για τον πεπτωκότα άνθρωπο.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: