e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Γλυκύ Ίμβρου: Χειροθεσία Γιάννη Γιαννάκη σε Άρχοντα Αρχιτέκτονα της Μ.τ.Χ.Ε.

Την Πέμπτη, 30ή Μαΐου 2024, στο Γλυκύ της νήσου Ίμβρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον Γιάννη Γιαννάκη σε Άρχοντα Αρχιτέκτονα της Μ.τ.Χ.Ε.

Πάσχα 1979: Το Μήνυμα του Μητροπολίτου Ζακύνθου Παντελεήμονος (+)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΣΧΑ 1979

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ' αριθμ. 19

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Παντελεήμονος

Προς

Τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

"Αύτη η ημέρα ήν εποίησεν ο Κύριος αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή"

Κάιρο: Περάτωση Διαλόγου Ορθοδόξων και Λουθηρανών

ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Το απόγευμα της 30ής Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην πολυαιώνιο Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου οι εργασίες της Γ’ Συναντήσεως της ΙΗ΄ Ολομελείας της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας.

Οι παιδικοί σταθμοί ΚΠόλεως στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Με παιδικές φωνές γέμισε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την επίσκεψη 30 νηπίων από τους δύο ομογενειακούς παιδικούς σταθμούς της Πόλεως, το Δημιουργικό Εργαστήρι της Αγίας Τριάδος και τον Παιδικό Κήπο Χαλκηδόνος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Ίμβρου

Την Πέμπτη, 30ή Μαΐου 2024, ευρισκόμενος στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου, όπου τον δέχτηκαν θερμά οι μαθητές και μαθήτριες, δάσκαλοι, γονείς και παράγοντες της Ομογένειας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με την γνώριμη καλωσύνη και το χαμόγελό του, συμβούλευσε τα παιδιά, το μέλλον της Ρωμιοσύνης στον τόπο εκείνο των Πατέρων τους.

Βελγίου Αθηναγόρας: “Oφείλουμε να δώσουμε ψυχή στην Ευρώπη, κυρίως στους νέους ανθρώπους”

O Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, προσκαλεσμένος της δημοσιογράφου κας Βίκυς Φλέσας στην εκδήλωση με θέμα η "Ευρώπη στο Μέλλον, Επιστροφή στον Άνθρωπο", η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ωδείου Αθηνών. 

Άγιος Ισαάκιος Δαλμάτων ο Ομολογητής

Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητού

       Μια πολύ δύσκολη εποχή για την Εκκλησία μας υπήρξε ο 4ος αιώνας, κατά τον οποίο δεινοπάθησε από την φοβερή αίρεση του αρειανισμού. Το δυστύχημα ήταν ότι υποστηρικτές της αιρέσεως καταστάθηκαν  και κάποιοι βυζαντινοί αυτοκράτορες, καταδιώκοντας τους Ορθοδόξους. Την περίοδο αυτή αναδείχτηκαν μεγάλοι Πατέρες και ομολογητές, οι οποίοι αντέκρουσαν την κακοδοξία και αγωνίστηκαν για την σώζουσα ορθόδοξη πίστη. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Ισαάκιος ο Ομολογητής και ηγούμενος της Μονής Δαλμάτων.