e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Τον μέγαν Χαραλάμπην" τιμήσαμε σήμερα / Απονομή διάκρισης στον π. Παναγιώτη Σπουργίτη




















Τον "ακλόνητο στύλο" και "αείφωτο λύχνο" του εκκλησιαστικού στερεώματος Άγιο Χαράλαμπο τιμήσαμε σήμερα στην εκκλησιαστική Σύναξή μας, τον υπέργηρο εκείνον ιερέα από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ο οποίος προσέφερε την όλη του ύπαρξη μέχρι και αυτού του αίματός του για την Αγάπη του Χριστού!

Στον ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, όπου φυλάσσεται και προσκυνείται μεγάλη εικόνα του Αγίου Ιερομάρτυρα, μαζί με τον Εφημέριό μας λειτούργησε ο αγαπητός μας Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου, του οποίου η Πρεσβυτέρα είναι Μπανατιώτισσα.

Πριν το αποστολικό ανάγνωσμα έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία.

Στο τέλος του ιερού Συλλείτουργου, ο Εφημέριός μας εκθείασε και πρόβαλε το πνευματικό ανάστημα του τιμώμενου Αγίου Χαραλάμπη, ως βιωμένης ουράνιας Χαράς. "Αυτή η Χαρά", είπε, "διαθέτει τη χαρακτηριστική ιδιότητα να διαλάμπει υποδειγματικά στον σύγχρονο πολυπροβληματισμένο και πολυσκοτισμένο κόσμο μας. Αυτή η Χαρά των Μαρτύρων του Χριστού νοηματοδοτεί και φωταγωγεί τον προσωπικό αγώνα της κάθε ψυχής, που πασχίζει να φανεί αντάξια της θείας Αγάπης. Ταυτόχρονα, η μαρτυρική Χαρά οδηγεί σε ταπείνωση και αυτομεμψία: Εκείνοι όλοι προσέφεραν το μείζον που μπορούσαν στον Νυμφίο της ψυχής τους! Εμείς, άραγε; Μήπως, τυρβαζόμενοι περί πολλά, παραθεωρούμε το Έν, για το οποίο υπάρχει απόλυτη χρεία;"


Τιμητική διάκριση στον π. Παναγιώτη Σπουργίτη














Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 500 Χρόνια Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Μπανάτου (Ναός Παναγούλας 1510-2010) και της απόδοσης τιμής σε διάφορα αξιομνημόνευτα πρόσωπα της περιφέρειάς μας, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας, απένειμε τιμητική διάκριση μετά Σταυρού στον π. Παναγιώτη Σπουργίτη.

Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε ο Εφημέριός μας, ότι "ο π. Παναγιώτης Σπουργίτης έχει για 35 χρόνια αναδειχθεί ως ένας από τους αξιολογότερους κληρικούς της Μητρόπολής μας, αποτελώντας επιφανές παράδειγμα ιεροπρέπειας και ζακυνθινής καλλιφωνίας, πιστής τήρησης των ιδιαζουσών πατρικών παραδόσεων του Τζάντε μας, αγόγγυστης υπομονής στις πολυειδείς δοκιμασίες του βίου και ευγενικής αγάπης προς όλους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, εξάλλου, ότι χαίρει εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Χρυσόστομο Β΄, τόσον, ώστε επί σειρά πολλών ετών -με απόφαση εκείνου- είναι μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας".

Και κατέληξε: "Εμείς κυρίως, ως Μπανατιώτες, σεμνυνόμαστε για την εν γένει παρουσία του στα εκκλησιαστικά πράγματα της Ζακύνθου, δεδομένου ότι -επειδή κατάγεται η Πρεσβυτέρα του από τον τόπο μας- καθημερινά σχεδόν βρίσκεται στο μικρό σπίτι του εδώ, όντας εντέλει ένας από εμάς. Έχουμε λοιπόν όλοι μας γευθεί τη φιλία, την καταδεκτικότητα και την αγάπη του, γι' αυτό ακριβώς θελήσαμε να τον τιμήσουμε σήμερα, εξωτερικεύοντας τα σεβαστικά αισθήματα όλων των συνενοριτών μας."

Τέλος, ο τιμηθείς ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την έκπληξη της τιμητικής διάκρισης, λέγοντας συγκινημένος ότι πράγματι αισθάνεται ανέκαθεν τον εαυτό του Μπανατιώτη! Ευχήθηκε μάλιστα προς όλους υγεία και Χάρη Θεού, με τη μεσιτεία του Αγίου Χαραλάμπους, του οποίου το παράδειγμα χρειάζεται να φωτίζει τον δρόμο της ζωής όλων μας!

[Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Δρογγίτης]


33 σχόλια:

Unknown είπε...

Ιδιαίτερη χαρά και βαθιά συγκίνηση με κατέλαβε αντικρίζοντας το φωτογραφικό υλικό και διαβάζοντας τον πάντα μεστό λόγο του πατρός Παναγιώτη. Η αξία 35 χρόνων ευδοκίμου υπηρεσίας και προσφοράς ενός καταξιωμένου κληρικού όπως του πατρός Παναγιώτη Σπουργίτη είναι δύσκολο να περιγραφεί σε λίγες γραμμές. Οφείλω όμως να ομολογήσω δημοσίως οτι υπήρξε στυλοβάτης στις δυσκολίες της ζωής και φωτεινός φάρος με το παράδειγμά του. Ταπεινά τον ευχαριστώ και για τα δύο. Ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

P. Kapodistrias είπε...

θεοφιλέστατε και πολυφίλητε Άγιε Μοζαμβίκης,

Μεγάλη χαρά μάς προξενεί η δια σχολίου παρουσία Σου στη σημερινή εορτή της Ενορίας μας, κατά την οποίαν τιμήσαμε, πλην του Αγίου Χαραλάμπους, τον αγαπητότατο Γέροντά μας, τόσον εμού όσον και της θεοφιλίας Σου, πατέρα Παναγιώτη Σπουργίτη, παρά τους πόδας του οποίου διακόνησες επί σειρά ετών ως Νεωκόρος.

Κατά κοινή ομολογία, άξιον και δίκαιον εστί να τιμάμε αυτούς που το αξίζουν! Εάν ήσουν παρών, θα συγκινιόσουν, ακούγοντας απ' όλο το εκκλησίασμα τη χαρά να ξεχύνεται δια του ΑΞΙΟΣ, που αναγωνήθηκε!

Δι' ευχών Σου!

υ.γ. Ελπίζω, την επόμενη Κυριακή, Θεού θέλοντος και Μουμπάρακ επιτρέποντος, να συμπροσευχηθούμε κατά την ενθρόνισή Σου στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης!

Μπανατιώτης είπε...

Αν και βρίσκομαι εκτός Ζακύνθου, εχάρηκα πολύ με τη γιορτή και την εκδήλωση για τον παπά Σπουργίτη. Είναι άξιος ιερωμένος και του έπρεπε η τιμή.

Διονύσιος Ζαφειρόπουλος είπε...

Με χαρά είδα την τιμητική διάκριση του πατρός Παναγιώτη Σπουργίτη! Άξιος είναι για πολύ περισσότερα! Λαμπρύνει την ζακυνθινή κοινωνία για πολλά χρόνια τώρα και τού ευχόμαστε ολόθερμα υγεία και κάθε καλό στην ζωή, την οικογένεια και την ενορία του!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΛΦΕ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗΝ ΤΕΛΕΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ K.K. ΙΩΑΝΝΟΥ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑΝ "ΜΠΑΝΑΤΙΩΤΗΣ", ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΕΛΛΟΓΙΜΟΤΑΤΕ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΙΕ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΟΝ ΑΓΑΠΗΝ ΣΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙ' ΕΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Πρεσβυτέρα Φωτεινή Κ. είπε...

Με αγαλλίαση δεχτήκαμε, όλο το εκκλησίασμα χθες το πρωί, την έκπληξη της απόδοσης τιμής στον σεβαστό μας π. Παγαγιώτη Σπουργίτη! Αποτελεί για όλους μας πρότυπο καλού λευίτη και καρτερίας στα προβλήματα.

Ο Θεός και ο άγιος Νικόλαος που υπηρετεί τόσα χρόνια, να τον κρατούν δυνατό, ώστε να μάς ευλογεί και να μάς αγιάζει!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΟΥ κ. ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΜΟΥ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

A X I O S !!!

daniel είπε...

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση συγχαίρω τον αγαπητό πάτερ Σπουργίτη για την άξια τιμητική διάκριση! Άξιος!!!!

π. Νικόδημος Κεφαλληνός είπε...

Εύχομαι στον άξιο ιερέα της Εκκλησίας της Ζακύνθου π. Παναγιώτη, να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να υπηρετεί πανάξια το θυσιαστήριο και να προσφέρει σε όλους μας την αγάπη του, όπως άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα. Προσωπικά τον ευχαριστώ για την πατρική αγάπη προς το πρόσωπο μου, όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε, αλλά και το μικρό διάστημα που είμαι κληρικός. Επίσης τον ευχαριστώ για τις πολυτίμες συμβουλές του και να επισημάνω ότι σε πλειάδα ιερέων του νησιού μας, οι οποίοι υπηρέτησαν μαζί του ως διάκονοι,μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις, τη σοφία του και το "καλώς υπηρετείν το ιερό θυσιαστήριο". Εύχομαι ο Θεός να τον ενδυναμώνει στον αγώνα του και να του χαρίζει υγεία προσωπική, στην οικογένεια του και στο ποίμνιο του. Αξιος.

P. Kapodistrias είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,

Ειλικρινά, χαίρομαι από καρδίας, όταν διαπιστώνω τέτοια αθρόα συμμετοχή στη Χαρά του π. Παναγιώτη Σπουργίτη, την οποία τού επεφύλαξε -άξια και δίκαια!- η Ενορία μας!
Τόσον οι κοντινοί, όσο και οι μακρινοί (π.χ. η αγαπητότατη συγγραφέας και συγχωριανή μας Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά από τη μακρινή Μελβούρνη, κόρη του αλησμόνητου παπαΜούσουρα, που υπογράφει παραπάνω ως Daniel) εκφράζουν την αγάπη τους προς τον Τιμηθέντα!

Σαφώς τού πρέπουν πολύ περισσότερα! Εμείς αυτό μπορέσαμε -ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο- να κάμουμε, ως μικρή ένδειξη αγάπης. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να τιμάμε τους ανθρώπους που αξίζουν εν ζωή και όχι να θαυμάζουμε τις αρετές του μετά θάνατον. Βέβαια, θα μού πείτε, ο καλός λόγος στη σύγχρονη κοινωνία δεν είναι εύκολο να εκφρασθεί, δεδομένου ότι τα αισθήματα των συνανθρώπων έχουν ψυχρανθεί. Όμως εμείς επιθυμούμε να κάνουμε την διαφορά!!!

Καλή Σας ημέρα, όπου και αν βρίσκεσθε!

Boston Mass είπε...

Best wishes!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ, ΙΕΡΟΛΟΓΙΟΤΑΤΕ π ΝΙΚΟΔΗΜΕ, ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΧΑΙΡΩ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΟΥ π. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΝ.
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ, ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΜΟΥ ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΙΝ ΜΟΥ!

None είπε...

Είχα καιρό να σχολιάσω εδώ και αλλού. Όμως δεν μπορώ να μη ξαναμπώ στην παρέα σας, καθώς διαπιστώνω πως γιορτάζετε, όχι μονάχα έναν άγιο, αλλά και έναν καλό ιερέα.
Στους περίεργους καιρούς κρίσης που ζούμε, όπου όλοι στέλνουμε χαιρετίσματα στις εξουσίες, είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε ενορία ένας πατέρας που να πιστεύει αυτό που κάνει και να μπορούν να τον εμπιστευτούν οι γύρω του.
Συγχαρητήρια σε όλους. Σας φιλώ.

π. Γεράσιμος Σκαρτσής (από Grenoble της Γαλλίας) είπε...

Στους δύσκολους και ιδιότροπους καιρούς που ζούμε, παντού θάλεγα, και καλόν και πρέπον είναι να τιμώνται οι αθόρυβοι αλλά καταξιωμένοι κληρικοί του Νησιού μας.

Συγχαρητήρια θερμά, λοιπόν, στον π. Παναγιώτη Σπουργίτη, για την όλη διακονία Του στο Ιερό Θυσιαστήριο, αλλά, και πολλά "μπράβο" σε σένα Γέροντα, και στο περί Εσέ Συμβούλιο για την απόφαση αυτή.

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑΝ Νone, BAΘΥΤΑΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΝ ΜΟΥ ΕΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΘΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

P. Kapodistrias είπε...

Ως οικοδεσπότης της διαδικτυακής αυτής γειτονιάς, χαίρομαι τα μάλα, που η παρέα μας ολοένα μεγαλώνει, συμμετέχοντας όλοι με θερμότητα στη χαρά του συν-αδελφού π. Παναγιώτη Σπουργίτη!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΝ ΣΚΑΡΤΣΗΝ, ΕΚΛΕΚΤΟΝ ΦΙΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑN ΤΟΥ, ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Lana Kantiani (USA) είπε...

P. Panagioti euxome kai tou xronou me igia.

Na janagiortasete mazi me ton Patera Spurgiti stin poli poli singinitiki eikona pou estiles kai mas metefere sto xorio mas mazi me tous agapitous sinxorianous, stin timitiki diakrisi tou.

Poli kali h idea sou na kratas esto kai apo toso poli makria stin Thia Litourgia kai emas.

Na eistai panta kala na mas Eulogite.

Patera Spourgiti panta AXIOS.

Lana Kantiani

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Περιδιαβαίνοντας από την όμορφη Ζακυνθινή Ενορία του Μπανάτου μέσω των αναρτήσεων του καλού φίλου και αγαπητού π. Παναγιώτη Καποδίστρια στάθηκα και με προσοχή διάβασα την ωραία πρωτοβουλία να τιμήσει έναν καταξιωμένο κληρικό της Ζακύνθου που επί 35 χρόνια διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο και τον ευλογημένο λαό του Θεού.Παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήρια μου για την υπέροχη πρωτοβουλία να τιμάτε ανθρώπους που έχουν αναλώσει τον ευατόν τους στην προσφορά. Στον τιμηθέντα αδελφό και συλλειτουργό αναφωνώ μαζί με όλους τους Μπανατιώτες το ΑΞΙΟΣ!!! να ζει έτη πολλά και καρποφόρα στο γεώργιο του Κυρίου μας. Από την Κέρκυρα π. Δημήτριος Κοσκινάς.

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΟΣΚΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΤΗΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΤΗΝ κ. Lana Kantiani ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ.

panagiotisandriopoulos είπε...

Άξια επαίνου η πρωτοβουλία σας, αγαπητέ μας Π.Κ.,να τιμήσετε τον π. Παναγιώτη Σπουργίτη.
Είναι όντως λευίτης αγαθός και λειτουργός των μυστηρίων του Θεού ανύστακτος!
Πάντα μου έκανε εντύπωση η σεμνότητά του και η εργατικότητά του.
Να έχουμε την ευχή του.

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΕ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πατέρες Παναγιώτη καὶ Παναγιώτη, τὴν εὐχή σας!

Πάτερ Παναγιώτη, διὰ μέσου τοῦ ἀκούραστου παπὰ-Καποδίστρια καὶ τοῦ Διαδικτύου παρακολουθοῦμε καὶ συμμετέχουμε κι ἐμεῖς στὰ ὅσα ὄντως σημαντικὰ συμβαίνουν στὴν ἀγκαλιὰ τῆς Πατρίδας μας, τῆς Παναγούδας καὶ ὅλου τοῦ Κάμπου καὶ τῆς Μητροπόλεῶς μας.
Ὅλα τὰ χρόνια ποὺ παρακολουθοῦμε καὶ σπουδάζουμε τὰ ἀναρτόμενα, βλέπουμε πρόσωπα καὶ λαϊκῶν καὶ λευιτῶν καὶ ἱεραρχῶν, ὅμως, πάτερ μου, διαπιστώνοντας τέτοια ἐνθουσιώδη ἀγάπη καὶ θαλπωρὴ ποὺ δείχνουν ἡ ἐνορία τοῦ Μπανάτου κι ὁ προϊστάμενός της κι ἡ πρεσβυτέρα του κι ὁ ἐξαίσια φωτοαπαθανατίσας σε Βαλάντης μέσα ἀπὸ τὴν κίνηση αὐτὴ στὸ πρόσωπό σου, ἀντιλαμβανόμαστε συγκινημένοι ὅτι τὸ Νησὶ τῆς Ἐλευθερίας διαθέτει Λευίτες ἄξιους. ΑΞΙΟΣ! Τὴν εὐχή σου!

P. Kapodistrias είπε...

Ευχαριστούμε για τους καλούς και ευγενικούς λόγους σου! Μάς τιμά η αγάπη σου! Όπως θα έχεις διαπιστώσει, προσπαθούμε να παράγουμε και να ανακοινώνουμε Ειδήσεις που δε χωρούν στα δελτία ειδήσεων!

Κάποτε, όταν το 2004 υπήρξε όντως λόγος να γίνει η ταπεινότητά μου (κατά κόσμον) πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες και έσπρωξαν την είδηση, κάπου προς το τέλος, ανάμεσα σε άλλες βλακείες πολιτικοαθλητικές, ρώτησα μια φίλη δημοσιογράφο, ρητορικά εννοείται: "Άραγε τι πρέπει να κάμω για να γίνω πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Σας;;;;;" Και μού απάντησε: "Ή με ΣΠΕΡΜΑ ή με ΨΕΜΑ ή με ΑΙΜΑ!!!..."

Έκτοτε, θεωρώ ότι το ηλεκτρονικό πολυπεριοδικό μας έχει υποχρέωση να προβάλει την Αθέατη Ποιότητα, που δε χωρά στα ψευδοπρωτοσέλιδα του σημερινού Τίποτα της φυτοΖωής μας!

Χαίρετε και αγαλλιάσθε οικογενειακώς!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΕ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΕ ΠΟΤΑΜΙΤΗ, ΠΑΝΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!!!

Επίσκοπός τις των εν Αμερική Γ.Ο.Χ. είπε...

Άξιος ο τιμηθείς ιερεύς! Ο Κύριος να τον στηρίζει εις την διακονίαν του!

π. Παναγιώτης Σπουργίτης είπε...

ΔΙΑ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Επίσκοπος Γ.Ο.Χ. είπε...

Πολύ θα επιθυμούσαμεν να σας γνωρίσωμεν εκ του σύνεγγυς αγαπητέ πάτερ.