e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Προηγιασμένη Λειτουργία για τους Μαθητές της περιοχής μας












Οι μαθητές των Σχολείων, που εδρεύουν στην Ενορία μας (το Γυμνάσιο Βανάτου και το Πειραματικό Δημοτικό 1ο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης"), εκκλησιάσθηκαν σήμερα στον ναό της Παναγούλας μας. Με τάξη και ηρεμία οδηγήθηκαν στο Άγιο Ποτήριο, προεορτάζοντας έτσι -κατά το έθος- το Πάσχα. 

Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας εξήγησε την σημασία των τελούμενων κατά την συγκεκριμένη ειδική θεία Λειτουργία και επισήμανε τον πόθο των πρώτων Χριστιανών για συχνότατη, σχεδόν καθημερινή, συμμετοχή τους στην Θεία Ευχαριστία, μια ιστορική πραγματικότητα, η οποία χρειάζεται να ευαισθητοποιήσει όλους τους νεότερους Χριστιανούς, οι οποίοι εν πολλοίς μόνον εθιμικά μεταλαμβάνουν Σώματος και Αίματος Χριστού. Τέλος, ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Καλό και Αίσιο Πέρασμα (=Πάσχα) από την σκοτοδίνη του παλαιού ανθρώπου στην φωτεινή πραγματικότητα της νέου φωτός της Ανάστασης!

Φωτογραφίες: Βαλάντης Δρογγίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: