e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Στην Καθέδρα Της η Παναγούλα, έτοιμη για το Πανηγύρι!




Ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι προετοιμασίες για την Πανήγυρι της Παναγούλας. Ήδη η περίπυστη Εικόνα της Κυράς, εντός της καλλιτεχνημένης Καθέδρας, τέθηκε κάτω απ' τον βελούδινο Ουρανό και κοσμήθηκε με άνθη, ενώ απ' τους πολυελαίους κρέμονται οι καθιερωμένες πιπερίτσες και τα στεφάνια. 

Στις 8 το βραδάκι θα ψαλεί ο κατανυκτικός Εσπερινός της Εορτής της Μεταστάσεως και στο τέλος θα γίνει η λιτάνευση του Σώματος της Παναγίας τρις εντός του ναού και η εναπόθεσή Του στον Επιτάφιο, ενώ θα ψάλλονται τ' αρμόδια Εγκώμια προς την Κεκοιμημένη! Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: