e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εικόνες από τον Πατριαρχικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ναό του Μυροβλήτη Αγίου της Θεσσαλονίκης

  Εσπέρας 25ης Οκτωβρίου 2013  
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Πληροφορίες από το Amen.gr
















Ο μεγαλοπρεπής Ναός του Μυροβλήτου Αγίου της Θεσσαλονίκης έχει κατ' αυτάς μεγάλες χαρές. Όχι μονάχα επειδή εψάλη ο επίσημος Εσπερινός για την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα, αλλά διότι εφέτος προΐσταται της πανηγύρεως ο Οικουμενικό Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με την συνοδεία του, την οποία απαρτίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, αλλά και ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

Το δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ενώ παρίσταντο και οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.  Άνθιμος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό παραστάθηκε και ο Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Αρχιμανδίτης Νικηφόρος.

Από πλευράς πολιτικών αρχών παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο ναός εντός κι εκτός ήταν κατάμεστος από πλήθος ευλαβών προσκυνητών, αν και τα μέτρα ασφαλείας ήταν απόψε ιδιαιτέρως αυξημένα, εξαιτίας κάποιων πληροφοριών για διοργάνωση διαδήλωσης ενώπιον του Πατριάρχη.

Την Ομιλία, την οποία απηύθυνε προς τον ευλαβή λαό και όλους τους Θεσσαλονικείς ο Πατριάρχης, δημοσιεύσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας και δύνασθε να την βρείτε μ' ένα κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: